duminică, 4 ianuarie 2009

2009 lanseaza o noua brosura a jurnalistilor

O brosura ce cuprinde greselile de exprimare ale jurnalistilor va fi studiata in scolile din tara.













Consiliul National al Audiovizualului si Ministerul Educatiei au semnat un protocol de colaborare privind tiparirea unei brosuri ce va contine greseli de exprimare ale jurnalistilor. Brosurile vor fi distribuite in toate scolile si pot fi folosite ca material didactic la orele de limba romana. Brosura va cuprinde greselile grave din exprimarea unor jurnalisti romani.Abaterile gramaticale sunt preluate din rapoartele de pana acum ale CNA care, in colaborare cu Institutul de Lingvistica al Academiei Romane, a supravegheat programele institutiilor de presa din Romania.














Brosura va contine atat greselile, cat si formele corecte care ar fi trebuit folosite. Lucrarea va fi editata de Ministerul Educatiei si va fi impartita elevilor si profesorilor. Brosura urmeaza sa fie tiparita in 50.000 de exemplare, care vor fi distribuite in scoli, biblioteci si chiar facultati.

Studiile arata ca printre cele mai frecvente greseli de exprimare la radio si televiziune se numara dezacordurile. Sunt facute, mai cu seama, in timpul transmisiunilor in direct. CNA a trimis scrisori unor institutii de presa prin care erau avertizate ca unii jurnalisti nu vorbesc corect romaneste.










Un comentariu:

Catalin spunea...

cred ca merita citita acea brosurea si sper sa pot face si eu rost de una