vineri, 23 ianuarie 2009

Audiente record in televiziune




Audienta reprezinta numarul total de persoane (cititori, ascultatori, spectatori sau telespectatori) care beneficiaza de serviciile unui suport media, respectiv publicul caruia ii este destinata o campanie publicitara, la un moment dat (fapt semnificativ, intrucat incasarile publicitare sunt proportionale cu indicii de audienta ai suportului).



Audienta urbana s-a ridicat la 1.026.000 de telespectatori, adica 9,1% rating. In comparatie, principalul competitor, Antena 1, a atras pe intervalul "Dansez pentru tinea?? aproximativ 375.000 de telespectatori (3,3 rating). In materie de cota de piata, un sfert dintre cei care s-au uitat la televizor vineri seara au stat pe Pro TV (24,6% share).












Creşterea se explică prin succesul telenovelei româneşti „Regina” (difuzată începând cu ora 20,30), continuarea poveştii „Inimă de ţigan”. În ultima săptămână din octombrie, de exemplu, episoadele telenovelei au obţinut în urban o audienţă medie de un milion de telespectatori pe minut.



Departamentul de Cercetare Prima TV, au aratat ca in intervalul orar 22:15 "“ 22:30 serialul "Trasniti din NATO" a atins un varf de 4.8 puncte de rating si 13 share, in randul publicului tinta.
Episodul difuzat miercuri, 13 februarie, a urmat trend-ul ascendent de luni si marti cu un rating mediu de 4,5% si o cota de piata de 12,8%.Prin urmare, in cele trei zile de difuzare, serialul "Trasniti din NATO" s-a clasat pe primul loc in topul preferintelor publicului.












Niciun comentariu: