luni, 26 ianuarie 2009

Manipulare sau comunicare???



Manipularea poate fi intentionata ori accidentala, transparenta sau ascunsadupa cum o percepe fiecare. Capacitatea specialistilor si a tehnicii de astazi de a produce imagini trucate – atat fotografice cat si cinematografice, de ce nu si video demonstreaza ca sintagma „crede ceea ce vezi" nu mai are nici un suport real. Inducerea in eroare, initial prin falsificarea fotografiilor, a fost si este acum extinsa la asa zise scene reale de razboi, parca ar transmise in direct de pe campul de lupta de catre televiziune.
Dezinformarea, inducerea in eroare, influentarea perceptiei realitatii, au fost utilizate pentru a manipula mediatorii internationali si pentru a convinge partea opusa sa intreprinda anumite actiuni, ori de a lua anumite decizii.Manipularea este rezultatul unui proces ce exploateaza persoanele, gandirea si capacitatea acestora prin afectarea modului de analiza valorile, interesele, credintele ori naturaletea care pentru mine este cea mai importanta.
Naturaletea omului se pierde datorita celor din jur prin intermediul media, prietenilor, a tot ce ne inconjoara.
Asadar media doar ne aduce la cunostinta informatiile cu privire la tot ce se intampla in jurul nostru. Nu trebuie sa manipuleze, nu trebuie sa ne determine sa copiem exemplele din jurul nostru.Fi tu insuti!!!

Niciun comentariu: