miercuri, 10 decembrie 2008

Universitate Acreditata in 2008


Facultatea de Stiinte Socio-Umane a fost infiintata in anul 2002 si cuprinde sase domenii de licenta adaptate cerintelor actuale ale pietei muncii: Psihologie, Istorie, Relatii Internationale si Studii Europene, Stiintele comunicarii - Jurnalism, Filosofie si Politie comunitara, cel mai nou domeniu de licenta al facultatii. Toate cele sase domenii de licenta ofera studii de zi, pe o durata de 3 ani.Misiunea Facultatii de Stiinte Socio-Umane este de a crea conditii speciale de educatie si cercetare in contextul spatiului universitar european astfel incat studentii nostri sa devina profesionisti in domeniul ales. Datorita structurii sale interdisciplinare, facultatea incurajeaza colaborarea dintre domeniile de licenta specifice. Ca atare, absolventii facultatii intra in lumea muncii cu abilitatea de a rezolva probleme complexe prin organizare si colaborare.
Potrivit dispoziţiilor art.173 alin. (3) din Legea Învăţământului nr.84/1995, republicată, „Documentaţia tehnică şi materialele pentru construcţii destinate învăţământului de stat şi celui particular acreditat, precum şi achiziţionarea de aparatură, utilaje, fond de carte, publicaţii şi dotări pentru procesul didactic sunt scutite de TVA şi de taxe vamale”.Cu alte cuvinte, noţiunea de „acreditare” în sensul Legii nr.84/1995 presupune constatarea îndeplinirii tuturor condiţiilor prevăzute în Legea specială (Legea nr.88/1993 privind acreditarea instituţiilor de învăţământ superior) care cuprind două faze: autorizarea de funcţionare provizorie; acreditarea.
Cu alte cuvinte, noţiunea de „acreditare” în sensul Legii nr.84/1995 presupune constatarea îndeplinirii tuturor condiţiilor prevăzute în Legea specială (Legea nr.88/1993 privind acreditarea instituţiilor de învăţământ superior) care cuprind două faze:
- autorizarea de funcţionare provizorie
- acreditarea
Astfel anul 2008 a adus cea mai mare realizare pentru Universitatea din Pitesti ,adica,cea de ,,acreditare'' in randul celorlate Universitatii din tara. Nu peste mult timp aceasta Universitate va fi recunoscuta,apreciata ca atare,de ce nu si peste hotare.In afara de mari proiecte de cercetare,colaborare, cum integrarea Romaniei la U.E a insemnat foarte mult,asa si aceasta acreditare va aduce multe beneficii in randul viitorilor studentii.
Ramane de vazut ce, cum va fi dupa acest acord si statut al Universitatii la nivelul tarii.

Un comentariu:

Violeta spunea...

Apeciez tonul optimist pe care prezinti aceasta... realizare (daca ii pot spune asa).
Interesant articol pentru cei care vor sa urmeze ramura asta, pentru cei ca mine, de exemplu. Insa de la "a fi acreditata" la "a fi recunoscuta" la nivel national si eventual international, trebuie sa fie o facultate buna.
Din punctul meu de vedere, o facultate buna implica examen de amitere, nu dosariada... si din cate am vazut pe site-ul facultatii, examen de admitere nu exista... deocamdata.
Poate cu timpul vom scapa de concursuri de dosare, de note luate pe meditatii si diverse favoruri... intre timp insa, parerea generala este ca o facultate care ofera locuri pe baza unui dosar nu este foarte valoroasa, ca sa nu spun ca e apreciata decat foarte putin.
Universitatea din Pitesti nu poate concura cu Universitatea din Bucuresti, de exemplu, si raspunsul la intrebarea "De ce?" e foarte simplu: admiterea.