miercuri, 10 decembrie 2008

DECORATIUNII DE CRACIUN





Cu totii ne dorim sa avem o casa frumoasa, plina de caldura si dragoste. Modul in care o decoram si tipul de decoratiuni interioare utilizate fac din casa noastra o casa unica. De aceea vrem sa avem decoratiuni interioare unice, decoratiuni interioare care sa ne puna in evidenta stilul, sa ne reflecte personalitatea. Impodobeste-ti casa de sarbatori.Foloseste aceasta minunata ocazie si pune-ti in practica talentele de decorator. Putina fantezie si exteriorul casei tale se poate transforma intr-o casuta din povesti.Daca stai la casa, incepe cu exteriorul acesteia. Ai nevoie de cablu luminos, pe care il gasesti la magazinele de bricolaj ghirlande (turturi) de beculete si ghirlande de crengi de brad artificiale. Secretul este sa alegi aceeasi culoare pentru toate accesoriile. Nu merge pe varianta cu beculete multicolore. Cu ajutorul cablului luminos conturezi casa, geamurile si usa sau usile, la fel ca si in imaginile de mai jos. Ca sa fie si mai interesant poti incerca sa conturezi cu ajutorul cablului luminos si o alee pana la intrarea in casa. Sau poti opta pentru niste lampadare mari in care introduci lumanari mari si le asezi pe alee, astfel incat sa o lumineze.

BRADUL DE CRACIUN






Chiar daca bradul reprezenta un simbol al vietii cu mult timp inainte de crestinism, prima referire la un brad impodobit pentru Craciun a fost descoperita la Riga, in Letonia, in 1510. Bradul de Craciun a ajuns la Paris in 1521, gratie Printesei Helene de Mecklembourg, care se casatorise cu Ducele de Orleans.Obiceiul bradului de Craciun s-a raspandit apoi cu repeziciune in randul clasei de mijloc si al clasei muncitoare, precum si in coloniile britanice de la acea vreme. Brazii de Craciun sunt decorati de secole cu mere rosii, prajiturele si lumanari, dar Martin Luther a fost primul care a folosit lumanari, la inceputul secolului al XVI-lea, pentru a le arata copiilor cum lumineaza stelele in intunericul noptii.


Mai sunt cateva zile pana la venirea lui MOS CRACIUN

Probabil ca unul dintre cele mai placute si mai asteptate momente petrecute in familie de sarbatori este impodobirea bradului. Cu totii ne dorim un brad deosebit, pe care sa il aratam si prietenilor si sa fim mandri ca avem cel mai frumos brad. In primul rand, este indicat sa nu folositi prea multe culori in podoabele de pom. Ideal ar fi sa va limitati la doua: rosu si auriu, pentru o atmosfera calda, familiara, alb si albastru pentru o atmosfera protocolara, alb si auriu sau alb si argintiu pentru un design simplu si discret. Va recomandam insa folosirea contrastelor pentru a adauga putina stralucire. Alegeti un anumit model de aranjare a betelei. Cele mai apreciate model sunt cel circular, in forma de con si cel in forma de perdea. Pentru primul model, prindeti varful betelei de varful bradului si insirati pe fiecare ramura in forma de spirala. Pentru cel de-al doilea model, alegeti fire scurte si le puneti in jurul fiecarei ramuri a bradului.



Globurile pot fi alese in cele mai diferit marimi si modele. Fie ca alegeti globuri din catifea, de sticla, plastic sau alte materiale, aveti grija ca cele mari sa fie asezate la baza bradului iar cele mai mici pe ramurile de sus. In asa fel veti evita aspectul incarcat sau accidentele produse de miscarea pomului. Pentru efecte deosebite, faceti combinatii intre cateva globui si alte figurine: ingerasi, reni, asezate pe ramuri alternative si decorate cu fundite. In ceea ce priveste instalatia de iluminat, anul acesta este la moda instalatia cu becuri mici, ascunse intre ramurile bradului, cu sau fara jocuri de lumina. Cadourile este indicat sa fie asezate la baza bradului, in pungi de cadouri, chiar daca sunt dulciuri.


CUM ARANJAM MASA DE CRACIUN???
De Craciun, masa trebuie sa arate impecabil. Ca si restul casei, si ea va fi decorata in straie de sarbatoare, aceasta avand ca scop sa surprinda placut atat membrii familiei cat si musafirii. Pentru ca cina din Ajun sa se transforme intr-un adevarat spectacol, principala conditie este sa iesim din tiparul obisnuit al clasicelor farfurii albe, din portelan si sa apelam la decoruri vesele, simbolice. Dar cum sa alegem si sa potrivim vesela cu celelalte obiecte si decoratiuni, astfel incat rezultatul sa fie un aranjament de masa deosebit?

MODUL CLASIC

Daca vrem sa realizam un decor de masa clasic, simplu si elegant, putem apela cu incredere la serviciul din portelan mostenire de familie. Pe langa faptul ca nu se va demoda prea curand, datorita lucraturii fine, desenelor elaborate si accentelor aurii si argintii, el va fi "piesa de rezistenta" a aranjamentului de masa. In completarea lui, vom folosi tacamuri din argint, pahare din cristal cu picior, sfesnice cu lumanari, servete albe si aranjamente florale elegante (realizate din trandafiri, crini etc.).
SPECTACULOS
In cazul in care vrem ca masa de Craciun sa fie mai putin formala, cel mai indicat este sa optam pentru un aranjament vesel. Efectul va fi un adevarat spectacol de culoare. De exemplu, farfuriile pot fi verzi iar fata de masa rosie. Alte combinatii cromatice pe care le putem lua in considerare sunt: alb-auriu, pentru un plus de caldura, sau rosu-violet, pentru a sugera un decor opulent, extrava.Ca decoratiuni, putem folosi aranjamente din ramuri de brad si lumanari si figurine ce se inscriu in tematica specifica sarbatorii Craciunului (reni, ingerasi, mosi Craciuni, oameni de zapada).




Niciun comentariu: