miercuri, 17 decembrie 2008

Anul 2009 va aduce o scadere a preturilor imobiliare estimata la 20%






Volumul imobilelor scoase la vanzare in luna noiembrie 2008 prezinta un declin brusc de 42% pentru garsoniere, 35% in cazul apartamentelor cu 2 si 3 camere si 21% pentru apartamentele de patru camere, fata de luna octombrie a acestui an, arata ultimul raport al AnunturiParticulari.ro.
Conform raportului anunturiparticulari.ro, numarul ofertelor din luna noiembrie a scazut comparativ cu noiembrie 2007 cu 4% in ceea ce priveste garsonierele, cu 8% pentru apartamentele cu 3 camere si cu 9% in cazul celor cu 4 camere.
Particularii au scos spre vanzare in noiembrie 2008 cu 1% mai putine apartamente de 2 camere decat in aceeasi luna a anului trecut.In acelasi timp, trendul descrescator al ofertelor se reflecta si in cazul preturilor medii. Comparativ cu aceeasi luna a anului 2007, noiembrie 2008 a marcat o scadere a preturilor de 6% pentru garsoniere si apartamente cu 2 camere. Nota discordanta o constituie apartamentele de 3 si 4 camere al caror pret mediu a crescut in noiembrie 2008 cu 3% respectiv 4% fata de anul precedent.



Astfel, cu toate ca regresul a fost mai mic decat in cazul ofertelor, preturile s-au modificat cu 14% pentru apartamentele cu doua camere, cu 11% pentru garsoniere si cu 9% pentru apartamentele cu 3 camere. Imobilele cu 4 camere au resimtit o scadere insignifianta de doar 1%.



Un comentariu:

Ovidiu spunea...

In general sunt sfaturi destul de bune dar oricum nu e nimic nou. Dupa parerea mea o metoda buna de a castiga bani online ar fi cu ruleta online. E mai riscant, dar si castigul e mult mai mare.