vineri, 20 februarie 2009

Cum sa ai un blog de succes

Blogul sau asa zisul,, jurnalul online'' poate juca mai multe roluri de informare, de relaxare, de opinie. Multi o fac din placerea de a scrie, de a fi la curent tot timpul cu tot ce se petrece in jurul nostru.Sunt persoane care realizeaza blogul ca un suport de afacere cum ar fi castigurile banesti prin publicitate. Altii doar pentru as realiza o imagine mai buna in societate pentru a fi mai usor cunoscuti.
Traficul este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la succesul unui blog. Daca vreti sa obtineti bani de pe urma blog-ului trebuie sa jucati un joc al numerelor. Totusi, cand incepeti pentru prima data un blog si posibil si multe luni dupa aceasta poate fi greu pana traficul incepe sa se formeze. Poate fi o munca dificila sa obtineti acest trafic. Este nevoie de dedicare, concentrare si timp.
Foarte importamt este modul de relatare, povestire sau comentariul pe care il faci.Imaginea dintr un blog are in mare parte rolul ei pentru ca ajuta pe cititor sa perceapa mult mai repede mesajul.
Deci cum obtineti rapid trafic pe blog-ul dumneavoastra?Pentru inceput e necesar sa faceti totul de la zero si cu un continut original. Nu va specializati in copy/paste ca asa-zisi “specialisti”. Este de dorit sa pastrati traficul pe care il obtineti si trebuie sa atrageti vizitatorii sa va citeasca blog-ul, sa se inscrie pe el, sa comenteze asupra subiectelor despre care scrieti si nu in ultimul timp si sa revina.
Traficul pe blog va creste in mod natural daca creati continut util pentru cititorii dumneavoastra si va faceti cunostinte in comunitatea de blogging. Desi acest lucru pare usor, obtinerea de trafic este mai dificila decat se poate crede si puteti face mult mai multe pentru a ajuta in acest scop. Daca dedicati timp documentarii asupra catorva metode simple de obtinere de trafic veti putea depasi cu usurinta competitia.Innoirile frecvente sunt absolut necesare si ar trebui sa fie minim 3 pe saptamana. Acestea nu trebuie sa fie articole mari. Cateva paragrafe sunt de ajuns daca sunteti presat de timp. Dar in acest caz, acele paragrafe trebuie sa fie interesante.Acest lucru va incuraja cititorii sa revina. Un blog activ cu comentarii de la cititori atrage si mai multi cititori. Aceasta este mentalitatea de turma in actiune.
Cine vrea sa fie singurul cititor pe un blog?Incercati sa incurajati interactiunea, fiti disponibil pentru cititori si raspundeti repede la comentarii. Vizitati blog-urile cititorilor dumneavoastra si adaugati comentarii acolo. Aceste lucru poate atrage cititorii lor catre blog-ul dumneavoastra.Luati fiecare zi ca ceva nou, deoarece intotdeauna aveti cititori noi. Daca aveti o pasiune pentru viata, pentru afacerea dumneavoastra, pentru familie sau orice altceva si impartasiti aceste interese cu cititorii dumneavoastra, acestia vor reveni.Bloggerilor de asemenea le place sa fie mentionati de alti bloggeri. Asigurati-va ca stiu de mentionari prin trackback si acest lucru ii poate face sa va mentioneze in schimb.Cand aratati un adevarat interes catre lucrurile despre care un alt blogger scrie ii veti trezi interesul catre dumneavoastra.Trackback poate fi o metoda eficienta de a va face cunostinte in comunitatea de blogging.Traficul este pulsul blog-ului. Fara trafic nu exista cititori, iar fara cititori nu este nici un motiv pentru a avea un blog.

5 comentarii:

habio spunea...

link exchange?

Dan spunea...

frumos articol

Tudor Enea spunea...

Foarte corect ceeea ce ai scris. Te astept si pe blogul meu... poate il gasesti interesant.
Succes si
sa auzim numai de bine

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Bogdan spunea...

Un blog de succes in zilele noastre ar trebuie sa fie la tema pariuri sportive live. Practic mii de oameni au nevoie de informatie esentiala pentru pariuri.